Logo Dynamic Webdesign

 

Bij dw3 maken we voor u een prachtige website die uw potentiële klanten bereikt! Al onze websites zijn mobiel vriendelijk, ze passen zich aan alle toestellen aan. Ook zijn ze interactief zodat u zelf makkelijk uw website kan aanpassen. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij zeker dat wij met uw website mensen bereiken.

Wacht niet langer en vraag nu uw gratis offerte aan!

Logo Dynamic Webdesign

Goede doelen
Akabe-Albatros

Winnaar van de jeugdverenigingsprijs
In onze gemeente zijn er vele jeugdverenigingen die extra steun kunnen gebruiken tijdens lopende (ver)bouwprojecten. Daarom willen we ook hen een duwtje in de rug geven. Bouwen aan de jeugd is immers bouwen aan de toekomst!

Jaarlijks kiest het Comité van het Bal van de Burgemeester dan ook een jeugd-vereniging uit ingezonden kandidaturen. Deze vereniging kan dan, inruil voor enkele helpende handen tijdens het bal rekenen op een welgekomen bijdrage.

Dit jaar werd gekozen voor het bouwproject van Akabe-Albatros Pijpelheide, scouts voor kinderen en jongeren met een beperking.

Jeugd- en onderwijsproject te Bergrivier

Sinds een 4-tal jaar heeft onze gemeente een stedenband met het Zuid-Afrikaanse Bergrivier. Via verschillende uitwisselingsprogramma’s delen we kennis van en met elkaar. Jeugd en afval delen wij met hen, de manier waarop zij hun burgers betrekken in hun dagdagelijkse bestuur via participatie, delen zij met ons.
Dit jaar gingen een 20-tal leerlingen van de Heistse middelbare scholen tijdens de paasvakantie op bezoek in Bergrivier. Vorig jaar in september ging er nog een delegatie van het Heistse gemeentebestuur. De leerlingen, maar ook onze delegatie, bezocht er verschillende projecten. Eén hiervan was een jeugdproject waar arme kinderen na schooltijd terecht kunnen in een jeugd/buurthuis waar ze samen hun huiswerk kunnen maken, lezen, maar vooral één warme maaltijd kunnen nuttigen. Pakkend om te zien hoe ze met hun kommetjes in een rij staan aan te schuiven tot een vrijwilliger hun kommetje vol schept. De blikken van dankbaarheid spreken voor zich.

Waar zit nu de link tussen het Bal en deze stedenbandpartner. Wel, hier komt een goed doel en solidariteit met een Zuid-Afrikaanse doelgroep om de hoek kijken. Dit jeugdproject, volledig gestoeld op vrijwilligers en giften, wenst haar gebouwen uit te breiden zodat ook kinderen van de middelbare school en senioren er terecht kunnen. Als comité zijn we ons bewust dat er nog veel armoede is, ook in onze gemeente. Vandaar dat 'Den Draai' enkele jaren geleden mee deelde in de winst. Het is nu tijd om onze stedenbandpartner en
de vrijwilligers van het jeugdhuis te steunen om de kinderen een zorgeloze jeugd te kunnen geven en zich verder te ontwikkelen.